Πέτσας: To κριτήριo που θα καθορίσει την παράταση του lockdown

Πέτσας: To κριτήριo που θα καθορίσει την παράταση του lockdown Facebook Twitter
0

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown, που ξεκινά από αύριο Σάββατο στις 6 π.μ, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βασική προϋπόθεση για την μη παράταση έκτακτων μέτρων είναι να επιστρέψει η χώρα στα επίπεδα κρουσμάτων που είχε τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρίνισε ότι είναι αρκετές οι παράμετροι που καθορίζουν την παράταση ή όχι, με βασικό γνώμονα τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για παράταση του lockdown, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως «Μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο, για να έχουμε μία κατεύθυνση, είναι αυτό που είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να μπορούμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν το διάστημα του Σεπτεμβρίου όπου είχαμε 200, 300 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Ξαφνικά όταν άρχισε να γίνεται 800, 1500 και 2000 κρούσματα η πίεση στο Σύστημα Υγείας έγινε πολύ μεγάλη και απότομη.

»Άρα με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει αν επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το σύστημα Υγείας που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο».

«Κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να τιθασεύσουμε μέχρι το τέλος του μήνα αυτό το κύμα που ήταν πολύ επικίνδυνο» ανέφερε σχολιάζοντας τις τελευταίες αποφάσεις για την επιβολή του δεύτερου lockdown.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM