MET GALA 2024

Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για τρεις εβδομάδες

Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Ελλάδα για τρεις εβδομάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Καθολικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από το πρωί του Σαββάτου στις 6π.μ θα ισχύσει οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων για ολόκληρη την χώρα, για τρεις εβδομάδες. Η χρήση μάσκας γίνεται καθολική και υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις. 

«Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων»

 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε η λήψη «δραστικών μέτρων νωρίτερα παρά αργότερα» καθώς καταγράφεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η διανομή φαγητού, καθώς και τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα κλείσουν. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους και μία «άσχημη αναλογία» εισαγωγών - εξιτηρίων στα νοσοκομεία. 

Πρόσθετα οικονομικά μέτρα

 

Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ και όχι 534, πέρα από το δώρο που έχει ήδη εξαγγελθεί. 

Παράλληλα επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο ενώ θα δοθεί και μία εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους, μακροχρόνια ανέργους. 

«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα. Ναι, υπήρχε μία περίπτωση τα μέτρα να δούλευαν (σ.σ τα προηγούμενα) αλλά αν δεν δουλέψουν τότε σε 15 ημέρες η πίεση που θα ασκείτο στο σύστημα υγείας θα ήταν ανυπόφορη».

«Σε αυτή την συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα. Προφανώς είναι πολιτικές αποφάσεις. Έχουμε όλα τα εφόδια για να αμυνθούμε σε αυτή τη νέα, πιο έντονη επίθεση της πανδημίας», είπε ο πρωθυπουργός. 

Στόχος είναι η αντιμετώπιση του νέου κύματος με το βλέμμα σε έναν «πιο κανονικό Δεκέμβριο». Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα έχει πάνω από 37 δισεκατομμύρια ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, για την στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών. 

«Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη. Χρειάζεται να τη δώσουμε. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν αλλά χρειάζεται. Πιστεύω ότι μέσα στο 2021, ελπίζω νωρίτερα παρά αργότερα, τα νέα στο επίπεδο των εμβολίων να είναι τόσο ενθαρρυντικά που θα τελειώσουμε με αυτή την μεγάλη περιπέτεια». 

Ελλάδα
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM