Χαρδαλιάς: Τοπικό lockdown στην Καστοριά - Στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Βοιωτία

Χαρδαλιάς: Τοπικό lockdown στην Καστοριά - Στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Βοιωτία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη λήψη έκτακτων μέτρων στην Καστοριά, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα καταγράφηκε στην Ελλάδα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με 865 νέες περιπτώσεις σε μόλις 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334 με τους θανάτους να ανέρχονται σε 534. Χθες η χώρα είχε καταγράψει ξανά ρεκόρ με 667 κρούσματα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού με ταυτόχρονη εφαρμογή νέων μέτρων.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως αναβαθμίζεται σε επίπεδο 4 η κατάσταση συναγερμού στην περιοχή της Καστοριάς, ενώ τα Ιωάννινα παραμένουν στο επίπεδο 3. Σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ήτοι επίπεδο 3, περνάνε επίσης οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. 

Να σημειωθεί πως η Καστοριά είναι η δεύτερη πόλη μετά την Κοζάνη όπου αποφασίζεται τοπικό lockdown, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση» προς τους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών, των Ιωαννίνων, «όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου» να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ