Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - 865 σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - 865 σε 24 ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα, με 865 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται σε μόλις 24 ώρες. 

Από αυτά, τα 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες. Μάλιστα σήμερα σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων και στην Αττική, με 331 περιπτώσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 181 - εκ των οποίων μόλις 54 συνδέονται με γνωστές συρροές ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα 86 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τους ασθενείς που κατέληξαν, οι 201 (37.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χθες η χώρα είχε καταγράψει και πάλι ρεκόρ με 667 κρούσματα και σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιοχές θα αναβαθμιστεί το επίπεδο του συναγερμού άμεσα, με την ταυτόχρονη εφαρμογή νέων μέτρων.

Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να ληφθούν και μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας από κάποια ώρα το βράδυ

Ευρωπαϊκός συναγερμός

 

Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε συναγερμό για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκαλεί την επόμενη εβδομάδα έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην διάσκεψη, ο Σαρλ Μισέλ και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς η πανδημία φαίνεται να χειροτερεύει. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ