Oruc Reis: Στα 8 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο- Συνεχίζει τους ελιγμούς

Oruc Reis: Στα 8 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο- Συνεχίζει τους ελιγμούς Facebook Twitter
EPA
0

Το Oruc Reis συνεχίζει τους ελιγμούς εντός της περιοχής που έχει δεσμεύσει η παράνομη Navtex και έφτασε στα 8 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις. 

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει κλειστούς τους πομπούς τις τελευταίες ώρες. Βρίσκεται σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης.

Δίπλα του πλέουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ στην περιοχή είναι οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα, η Αθήνα ζήτησε από την Κομισιόν να εξετάσει το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι, τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς την τελωνειακή ένωση, με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζήτησε από την Κομισιόν να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων και υπογράμμισε ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της ΕΕ, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM