ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Facebook Twitter
0

Με μία ιστορική απόφαση ολοκληρώθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Αφού το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λίγο αργότερα έκρινε ένοχους τους πολιτικούς του ναζιστικού μορφώματος για εγκληματική οργάνωση. 

Στην πρώτη απόφαση, η έδρα έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, όπως και 15 άλλα άτομα με περιφερειακό ρόλο στη δολοφονία

Από τους 17 κατηγορούμενους για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα. Αναλυτικά ένοχοι είναι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος , Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος δικαιώθηκε

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου». Το συγκεντρωμένο πλήθοες ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του μορφώματος, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε μία ιστορική απόφαση, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Χρυσή Αυγή είναι ουσιαστικά εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα κρίθηκαν ακόμα ένοχοι διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης:
Νίκος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Ηλίας Κασισιάρης
Γιάννης Λαγός
Ηλίας Παναγιώταρος
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Γιώργος Γερμενής

Ενόχους για οπλοκατοχή έκρινε το δικαστήριο τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο και Στάθη Μπούκουρα. Ο Γιώργος Γερμενής κρίθηκε ένοχος για απλή οπλοκατοχή.

Ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όσοι κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Σχετικά με την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους Καστρινό, Πανταζή και Χατζηδάκη ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 7.10.2020

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM