Σφαίρες, πιστόλια και πυροκροτητές εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε έρευνες που πραγματοποιήθηκα σε γιάφκα στο Κουκάκι και σε σπίτι ενός από τους συλληφθέντες. 

 

Από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε σήμερα πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε τρία άτομα, δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Η επιχείρηση ξεκίνησε κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Σημειώνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις κατ' οίκον έρευνες, κατά πληροφορίες σε Νέα Ιωνία, Κυψέλη και Πετράλωνα. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. 

 

 

 

Συγκεκριμένα, σε αποθήκη επί της οδού επί της οδού Αναστάσιου Ζίννη 16 στο Κουκάκι βρέθηκαν επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, που η κάθε μία ζυγίζει περίπου 1,6 κιλά, δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό και πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου τύπου Kalashnikov.

 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία στις οικίες των συλληφθέντων εντοπίστηκε «πλήθος ψηφιακών πειστηρίων», όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ' αυτών.

 

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

 

 

 

 

 

Τι εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία

 

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει.

 

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει  το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr