ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στρατιωτική θητεία: Το σχέδιο για την διάρκεια της θητείας στον Στρατό Ξηράς

Στρατιωτική θητεία: Το σχέδιο για την διάρκεια της θητείας στον Στρατό Ξηράς Facebook Twitter
0

Να αυξηθεί αμέσως η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και να ισχύσει υποχρεωτική στράτευση στα 18 ζητά σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Όσον αφορά την στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εισηγήσεις συμφώνησαν στην αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή στους 12 συνολικά μήνες.

Ωστόσο, οι 12 μήνες θητείας θα ισχύουν μόνο για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν σε μεγάλα αστικά κέντρα. Αντίθετα, όσοι επιλέξουν την παραμεθόριο θα πραγματοποιήσουν 9μηνη θητεία. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο για τις αλλαγές στη θητεία.

Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό έχει διάφορα προβλήματα, όπως το τι θα γίνει με γιατρούς, πληροφορικάριους, τεχνίτες που είναι απαραίτητοι σε κάθε στρατιωτική Μονάδα.

Τέλος, συζητήθηκε η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στο τι εξοπλιστικά χρειάζονται τα επόμενα 15 χρόνια. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM