Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι καλλιτέχνες σήμερα, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά των νέων μέτρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, λόγω κορωνοϊού.

 

Καλλιτέχνες έκαναν αρχικά συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία έως το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, δεν βρισκόταν κάποιος αρμόδιος για να θέσουν τα προβλήματα του κλάδου. Έτσι, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κλείσουν την οδό Σταδίου, μέχρι να βρεθεί κάποιος με τον οποίο θα συζητήσουν τα προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Το 80% των εργαζομένων στον πολιτισμό μένει χωρίς καμία επιδότηση, αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε ανακοίνωση- κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση. Τα αιτήματα του Συλλόγου είναι να επιδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, να ανασταλούν οι πληρωμές σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ όπως και να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι.

 

Τα ίδια αιτήματα διατυπώνει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που μετέχει στη σημερινή κινητοποίηση. Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο κάνει λόγο για «διχαστικά μέτρα» τα οποία «καταφέρουν άλλο ένα πλήγμα» τόσο στον πολιτισμό «όσο και στην κοινή λογική».

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει παραλογισμό τον διαχωρισμό αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα «έρχεται να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους».

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr