Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, αυτή την ώρα για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έπειτα από επίθεση τάγματος εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

 

Με κεντρικό σύνθημα «7 χρόνια μετά, μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν προς το κέντρο του Πειραιά.

 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

 

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

 

«Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. [...] Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία. Θα είμαστε χιλιάδες, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση τους οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο.

 

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

 

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Στην αντιφασιστική πορεία συμμετέχουν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων, οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως επίσης άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Καμάρας.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ολοκλήρωση της πολυετούς ακροαματικής διαδικασίας.

 

Μάγδα Φύσσα
Μάγδα Φύσσα

 

Πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

Αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα
Αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

 

Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι
Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

 

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr