Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μπει έως τώρα στον προσωρινό καταυλισμό που στήθηκε στη Λέσβο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

 

Κατά την είσοδο διενεργείται έλεγχος για τον κορωνοϊό και έως τώρα επτά άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί. Οι δύο από αυτούς ήταν ανάμεσα στα 35 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στη Μόρια πριν από τις καταστροφικές φωτιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Όσοι διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση, σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ. Στόχος είναι εντός της ημέρας να έχουν εγκατασταθεί 1.000 άνθρωποι στον προσωρινό καταυλισμό.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Μπαίνοντας στη νέα δομή, αρχικά οι πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται. Στη συνέχεια οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται για τον κορωνοϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Χρυσοχοΐδης: Κυρώσεις για τους υποκινητές

 

Τον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Σε δηλώσεις του, κάλεσε τους αιτούντες άσυλο να προσέλθουν στη νέα δομή, ενώ προειδοποίησε όσους τους υποκινούν.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Προειδοποιώ όσους νομίζουν ότι μπορούν να προκαλούν προβλήματα, ότι δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό. Προειδοποιώ όσους παρακινούν και κινητοποιούν ότι θα υπάρχουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr