Πέλλα: Κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα, λέει η Περιφερειακή Διεύθυνση- Παρά την απόφαση των δημάρχων

Πέλλα: Κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα, λέει η Περιφερειακή Διεύθυνση- Παρά την απόφαση των δημάρχων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την περί του αντιθέτου απόφαση των δημάρχων.

«Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων θα γίνεται μόνο όποτε και όπου κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας που έχουν εκδοθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Πέλλας (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας) αποφάσισαν την Παρασκευή την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς για τρεις ημέρες, δηλαδή έως την Τετάρτη. Οι δήμαρχοι ανέφεραν ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην εποχή.

Η απόφαση των δημάρχων στηρίχθηκε στη νομοθεσία που τους παρέχει τη δυνατότητα να αποφασίζουν αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων έως τρεις ημέρες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Όμως, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ως μέτρο για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού αρμόδια να συναποφασίζουν είναι -σύμφωνα με τον νόμο- τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και η περίπτωση που επικαλούνται οι δήμαρχοι δεν εμπίπτει στις «έκτακτες ανάγκες», σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου 2020.

Έτσι, ο κ. Κόπτσης κάλεσε τους διευθυντές εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Πέλλας να ενημερώσουν σχετικά τους δημάρχους ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να γίνει κανονικά, τη Δευτέρα.

Επίσης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της 28ης Φεβρουαρίου 2020, που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, η οποία διευκρινίζει ότι «το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM