Έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon: Κατέληξε ο 30χρονος ναυτικός που είχε διασωληνωθεί

Έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon: Κατέληξε ο 30χρονος ναυτικός που είχε διασωληνωθεί Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
0

Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Horizon νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας. 

Ο άτυχος ναυτικός είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από το συμβάν τραυματίστηκαν άλλοι τρεις ναυτικοί, 34, 27 και 45 ετών, οι οποίοι επίσης μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Σημειώνεται ότι την ώρα του συμβάντος στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Από την πλευρά του, ο Όμιλος Attica, στον οποίο ανήκει η Blue Star Ferries, απέδωσε το γεγονός σε διαρροή ατμού που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ