«Αρκτούρος»: Επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού

«Αρκτούρος»: Επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού Facebook Twitter
0

Επίθεση με φόλες, καταγγέλλει ότι δέχτηκε από άγνωστους, πριν από λίγες ημέρες, το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του «Αρκτούρου».

Αποτέλεσμα ήταν ένα θηλυκό σκυλί, μόλις δύο ετών, η Φιέστα, να δηλητηριαστεί και να κινδυνεύει η ζωή της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η Φιέστα, κατά τον πρωινό περίπατό της έφαγε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο δόλωμα που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».

Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές ενέργειες για να σωθεί, ωστόσο μέχρι και σήμερα η Φιέστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Μάλιστα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εγκληματική ενέργεια στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι».

«Αρκτούρος»: Επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αρκτούρος
«Αρκτούρος»: Επίθεση με φόλες στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αρκτούρος

Ο «Αρκτούρος» έχει ήδη καταθέσει μήνυση για το περιστατικό και υπενθυμίζει ότι «στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά πέφτουν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων καθώς στο Σκλήθρο που γειτονεύει με το Κέντρο Αναπαραγωγής του, τον περασμένο Σεπτέμβριο άγνωστοι προέβησαν σε μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων εξοντώνοντας περισσότερα από 60 σκυλιά».

Σύμφωνα με την οργάνωση «το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και μελισσοκομία, έχοντας παραχωρήσει δωρεάν 1.500 σκυλιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM