Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, από όσους επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα πριν την εντατικοποίηση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού, που ξεκινούν την Κυριακή.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κίνηση υπάρχει και από τις δύο πλευρές καθώς από την Κυριακή θα περνούν έως 750 άτομα ημερησίως στο ελληνικό έδαφος, τα οποία υποχρεώνονται σε σε επταήμερη κατ' οίκον καραντίνα.

 

Νωρίτερα ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έκλεισε το τελωνείο για περισσότερο από μία ώρα.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στη Αλβανία δρα κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακών ελέγχων, τα οποία από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.

 

Την ίδια ώρα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παραμένει στον σταθμό της Κακαβιάς, και καθημερινά λαμβάνει εκατοντάδες δείγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, δε, ζητήθηκε η ενίσχυση με δεύτερη μονάδα στα σύνορα, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση, κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν αποκλείστηκε.

 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνει λόγο για δραματική κατάσταση στη γείτονα χώρα, ενώ ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της, η πανδημία «θερίζει».