Κορωνοϊός: Τέλος τα γαμήλια γλέντια μετά τα μεσάνυχτα στα «κτήματα» σε αυτές τις περιοχές

Κορωνοϊός: Τέλος τα γαμήλια γλέντια μετά τα μεσάνυχτα στα «κτήματα» σε αυτές τις περιοχές Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Τέλος τα γαμήλια γλέντια μετά τα μεσάνυχτα για τα «κτήματα» σε αυτές περιοχές
0

Τέλος η διασκέδαση στους γάμους μετά τις 12 τα μεσάνυχτα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα, με τη σχετική απόφαση, όπως ανέφερε σήμερα κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα και μέχρι τις 24 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί:

● στις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

● στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

● στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.

Από την οδηγία αυτή εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πώληση αλκοόλ.

Πρόστιμα

Σε περίπτωση παράβασης, δε, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

 

«Τα νέα μέτρα προφανώς και θα ελέγχονται ως προς την εφαρμογή τους, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα υφιστάμενα. Όχι με διωκτική, τιμωρητική ή άλλη διάθεση, αλλά γιατί μόνο με τη συνεπή εφαρμογή των μέτρων θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ