«Ανακαλούνται οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» - Όλες οι πληροφορίες

«Ανακαλούνται οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» - Όλες οι πληροφορίες Facebook Twitter
0

Σε ανάκληση αδειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο έλαβε την απόφαση το βράδυ της Κυριακής και αξιωματικοί καλούνται τώρα να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στις μονάδες τους.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε με ανάρτησή του στο Twitter ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια και έχει ήδη φτάσει στην περιοχή ερευνών στη Μεσόγειο. «Οι προσπάθειες μας για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή», πρόσθεσε σχολιάζοντας πως «83 εκατομμύρια (σ.σ Τούρκοι) βρίσκονται πίσω του»

Τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ πλέον δεν εγκρίνονται νέες άδειες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ

 

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, στις 12 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε νωρίς το πρωί μετά την έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου μέχρι τις 23 Αυγούστου. 

Στον απόηχο της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάϊρο δεν παραβιάζουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα μας αλλά ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας την παραβιάζει. 

«Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας».

Επαφές Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ

 

Το πρωί, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον ενημέρωσε  για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, «καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

Στις 5μ.μ έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ