Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις Facebook Twitter
Πανσέληνος Αυγούστου: Ανοιχτά απόψε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις (Eurokinissi)
0

Απόψε το μεγαλύτερο και ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου, η πανσέληνος του Αυγούστου με 77 αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς για το κοινό.

Πρόκειται για το Φεγγάρι της Μουρούνας ή Φεγγάρι του Οξύρυγχου, πιο γνωστό όμως ως Αυγουστιάτικη Πανσέληνος.

Για μία ακόμη χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, καθώς και στους επισκέπτες, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για να απολαύσουν την ομορφότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις υπό από το φως του φεγγαριού.

Ενδεικτικά, στην Αττική και συγκεκριμένα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, στις 21.00, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 20.00.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00 ενώ στον Αρχαιολογικό χώρο του «Τύμβου του Σοφοκλή» στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών, ο χώρος θα ανοίξει ειδικά για τον εορτασμό της Πανσελήνου από τις 21.00 έως τις 24.00, και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας.

Στον Αρχαιολογικό χώρο Αφαίας στην Αίγινα, θα πραγματοποιηθεί  στις 21:00, χοροθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Place in the ancient earth», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Silvia Macchi και με τη συμμετοχή δύο καλλιτεχνών (Δέσποινα Χατζηπαυλίδου, Malvina Lorida) και τριών μουσικών (Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Joe Tonabene, Stavros Parigino).

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: Δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους για να μην του πάρουν το σπίτι, υποστήριξε ο γιος

Ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από τρεις μήνες, όμως ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι οι σοροί βρίσκονταν στο διαμέρισμα για πάνω από έναν μήνα
THE LIFO TEAM