Μνημόσυνο για τους 102 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

«Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Κάθε φορά που φέρνουμε στον νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι' αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους», συμπλήρωσε η κ. Σακκελαροπούλου.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας», δήλωσε ακόμη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Στο μνημόσυνο παρέστη πλήθος κόσμου. Ακολούθησε τρισάγιο που τελέστηκε στην Αργυρά Ακτή, όπου συγγενείς των θυμάτων, ζήτησαν δικαίωση για τα θύματα, τονίζοντας ότι: «Το Μάτι δεν είναι καταβόθρα νεκρών».

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ