Υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ, για καταναλωτές και εργαζόμενους- Από αύριο

Υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ, για καταναλωτές και εργαζόμενους- Από αύριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο, Σάββατο, η χρήση μάσκας, στα σούπερ μάρκετ και για τους καταναλωτές.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για όλους στα σούπερ μάρκετ.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές», αναφέρει στη σχετική ανάρτηση ο κ. Σταμπουλίδης.


Ειδικοί με δηλώσεις τους είχαν προαναγγείλει ουσιαστικά την επέκταση της χρήσης μάσκας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το ζήτημα- μιλώντας συγκεκριμένα για τα σούπερ μάρκετ- είχε κάνει το πρωί της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μέλος της επιτροπής των ειδικών. 

«Μπαίνουμε σε περίοδο δυσκολιών, έχουν χτυπήσει τα καμπανάκια. Αυξάνονται τα κρούσματα που ανακαλύπτουμε στις πύλες εισόδου αλλά και τα εσωτερικά κρούσματα», δήλωσε στο Open ο κ. Λαζανάς. «Αυτή τη στιγμή, επειδή μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή και έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, το πιο βασικό μέτρο- μιας και δεν έχουμε τα φάρμακα- είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, που δεν είναι πάντα εύκολο να τηρηθούν, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών», σημείωσε.


«Θεωρούμε ότι η μάσκα είναι πολύ βασικό μέτρο και ότι πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που μέχρι τώρα δεν είχε καθιερωθεί. Μιλάμε για γενίκευση της χρήσης της μάσκας. Για παράδειγμα, μέχρι τώρα στα σούπερ μάρκετ, ήταν σύσταση. Εμείς λέμε τώρα, ακόμη και στα σούπερ μάρκετ να επιβληθεί η χρήση της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζανάς, ενώ επεσήμανε ότι πέρα από την επέκταση της χρήσης της μάσκας, θα πρέπει να γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι για το αν εφαρμόζεται το μέτρο. 

Στο μεταξύ, ο Ηλίας Μόσιαλος- καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς- δημοσίευσε μια φωτογραφία που καταγράφει πώς η μάσκα μειώνει τη μετάδοση του ιού μέσω του αέρα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM