Απεργία την Πρωτομαγιά

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Στο χειρουργείο 3 υπάλληλοι- Σοβαρή η κατάσταση της υγείας τους

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Στο χειρουργείο 3 υπάλληλοι- Σοβαρή η κατάσταση της υγείας τους Facebook Twitter
0

Σε χειρουργεία υποβλήθηκαν τρία από τα τέσσερα θύματα του άνδρα που επιτέθηκε με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Μαμάτσειο», Στ. Γκανάτσιος, χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση της υγείας τους. Οι ασθενείς είχαν διακομιστεί αρχικά στο κοντινό νοσοκομείο και τώρα μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες υπαλλήλους της υπηρεσίας, στους οποίους ο 45χρονος δράστης επιτέθηκε αδιάκριτα, με τα κίνητρά του να παραμένουν άγνωστα. 

«Οι γιατροί κι όλο το νοσοκομείο κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» δήλωνε ο κ. Γκανάτσιος νωρίτερα. Στο πλευρό των συγγενών βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, «η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή». «Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο σκοπός και τι ήθελε ο δράστης», ανέφερε ο πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζουμπούλης την ώρα που πληροφορίες θέλουν τον ένοπλο να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δράστης αρνείται να μιλήσει στους αστυνομικούς

 

Αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τα κίνητρά του.

 

Ο 45χρονος μπήκε λίγο πριν τη 1μ.μ στην εφορία με το τσεκούρι κρυμμένο και, αφού ανέβηκε χωρίς να κινήσει υποψίες, άρχισε να χτυπά στα «τυφλά» τους εργαζόμενους στο τμήμα εισοδήματος. Τελικά αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και με τη βοήθεια δύο εργαζομένων της καθαριότητας, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να μπαίνει στην δημόσια υπηρεσία κρατώντας μία πλαστική σακούλα, δίνοντας το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, όπως προβλέπεται από τους νέους κανονισμούς λόγω πανδημίας. Αφού υποβλήθηκε σε τυπική θερμομέτρηση, ανέβηκε στο 2ο όροφο και, βγάζοντας από τη σακούλα το μικρό τσεκούρι άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Μία τέταρτη υπάλληλος τραυματίστηκε πέφτοντας από τις σκάλες, ενώ έτρεχε πανικόβλητη να ξεφύγει.

Τι κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πέρασε στο τμήμα Εισοδήματος.

«Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Π. Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δ. Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε «τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

 

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί και το 2017 για φθορές σε ATM και παρκόμετρα της πόλης.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ