Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 58 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Τα 28 στις πύλες εισόδου της χώρας

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 58 νέα κρούσματα σε 24 ώρες- Τα 28 στις πύλες εισόδου της χώρας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από τις 58 νέες μολύνσεις, οι 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3.883, από τα οποία το 54.7% αφορά άνδρες.

Τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 193. Επίσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 58 έτη. Από αυτούς, οι 3 είναι γυναίκες (23.1%). To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην Ελλάδα, τα 1.042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.019 (52.0%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, οι 62 (32.1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Τέλος, 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM