ΣτΕ: Έκπτωτη η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πληροφορίες

ΣτΕ: Έκπτωτη η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πληροφορίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία τόσο την αίτηση της Βασιλικής Θάνου όσο και αυτές των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής, που ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, όσο και εκείνες με τις οποίες τοποθετήθηκαν άλλα πρόσωπα στις θέσεις τους. 

Εκτός από την κυρία Θάνου, στο ΣτΕ είχε προσφύγει η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου, καθώς και δυο μέλη, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν κάνει, μεταξύ των άλλων, και ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου.

Όπως υποστήριζαν, η αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, και οι διορισμοί που ακολούθησαν ήταν «φωτογραφικοί».

Παράλληλα διατείνονταν ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Κατά συνεπεία, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, «στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες».

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ είχαν συζητηθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 και θα δημοσιευθούν με το νέο δικαστικό έτος - δηλαδή μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM