Θεσσαλονίκη: Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία άνοιξαν σήμερα

Θεσσαλονίκη: Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία άνοιξαν σήμερα Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης άνοιξαν τη Δευτέρα, παρότι δόθηκε το «πράσινο φως», στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εκτός από την επιστροφή των μαθητών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, το επόμενο βήμα στην άρση των μέτρων προέβλεπε άνοιγμα από σήμερα, Δευτέρα, των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Όμως, η επανεκκίνηση της σεζόν έγινε μόνο για το 40% των κλινών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης, Ανδρέα Μανδρίνο.

«Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία άνοιξαν σήμερα αλλά μέχρι αρχές Ιουλίου αναμένουμε να έχουν ανοίξει όλα ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία», δήλωσε ο κ. Μανδρίνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σήμερα, μόνο δύο είναι πεντάστερα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία άνω των 50 κλινών είναι κλειστά».

Από τις 15 Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει να υπάρχει κάποια τουριστική κίνηση, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΞΘ. Εξάλλου, από εκείνη την ημέρα θα επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι από την 1η Ιουλίου θα υπάρχει σημαντική μεταβολή προς το καλύτερο.

«Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου ευελπιστούμε η κίνηση να φτάσει το 35-40% που θα είναι και η κορύφωση για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Μανδρίνος. «Δυστυχώς φέτος, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τα νούμερα που είχαμε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια, τα οποία ήταν πολύ καλά για τη Θεσσαλονίκη αφού μιλούσαμε για πληρότητες της τάξεως του 80-90%, οι οποίες κορυφώνονταν την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε διαδικασία ενημέρωσης, μόλις χθες το απόγευμα λάβαμε το ΦΕΚ, έχουμε αρκετές απορίες για τον τρόπο λειτουργίας αλλά πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM