Σαντορίνη: Νέα στοιχεία για την 14χρονη που πήγε σε πάρτι συμμαθήτριας και πέθανε από δηλητηρίαση

Σαντορίνη: Νέα στοιχεία για την 14χρονη που πήγε σε πάρτι συμμαθήτριας και πέθανε από δηλητηρίαση Facebook Twitter
0

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον θάνατο μιας 14χρονης κοπέλας στη Σαντορίνη, μετά από πάρτι συμμαθήτριάς της, τον περσινό Μάιο.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τις τοξολογικές εξετάσεις, ο θάνατος της οφείλεται σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας δηλητηρίασης από υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος. 

Όλα έγιναν στις 28 Μαΐου του 2019. Το κορίτσι ήταν καλεσμένο σε πάρτι γενεθλίων στενής φίλης. Η ανήλικη πήγε στο σπίτι που γινόταν το πάρτι στις 18:00 το απόγευμα και η μητέρα της την περίμενε να επιστρέψει στις 22:00 το βράδυ όπως είχαν συνεννοηθεί.

Ωστόσο καλώντας την κόρη της στις 22:15, η μητέρα δεν έλαβε απάντηση και σε επόμενη κλήση, το τηλέφωνο της μικρής σήκωσε μία συμμαθήτριά της που υποστήριξε ότι η 14χρονη ήταν στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα όμως, την ενημέρωσαν ότι «είχε γίνει κάτι σοβαρό» και η 14χρονη Κατερίνα ήταν για περίπου δύο ώρες λιπόθυμη και την είχαν αφήσει ξαπλωμένη.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, την είχαν αφήσει μόνη της μέσα στο δωμάτιο και συνέχιζαν το πάρτι. Η μητέρα της 14χρονης είχε τότε καταγγείλει ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι χωρίς επίβλεψη καθώς οι γονείς της εορτάζουσας έλειπαν. 

«Στις 23.00 το βράδυ με πήραν και μου είπαν ότι πάνε στο νοσοκομείο. Με πήρε ο μπαμπάς της κοπέλας και μου είπε ότι το πάνε (το κορίτσι) με ασθενοφόρο. Η μητέρα της κοπέλας μου είπε να μην πάω από το σπίτι, γιατί ήταν άνω κάτω από το πάρτι. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, το είχαν πάει νεκρό το παιδί μου» έλεγε η μητέρα της Κατερίνας. 


Ο πατέρας της κοπέλας που έκανε το πάρτι, είχε λίγες ημέρες αργότερα υποστηρίξει ότι, επειδή κόρη του είναι 13 χρονών, δεν υπήρχε περίπτωση κατανάλωσης αλκοόλ. Οι γονείς της 13χρονης είπαν ότι είχαν ετοιμάσει διάφορα εδέσματα αλλά δεν άφησαν αλκοόλ και έφυγαν από το σπίτι επειδή υπήρχε μόνο ένα δωμάτιο υποδοχής, και δεν ήθελαν να κάνουν τα 10 παιδιά που ήταν καλεσμένα να νιώθουν άβολα. 

Κατά τους ίδιους, λίγο πριν φύγουν κατέφτασε η 14χρονη που «φαινόταν να είχε καταναλώσει από πριν, ποσότητα αλκοόλ». 

Όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η δηλητηρίαση από υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, είναι η επίσημη αιτία θανάτου της Κατερίνας. Δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, επικαλούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο είχαν βρεθεί μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

«Μου είπαν ότι είχε πάει τα ποτά η κόρη μου. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Από το σπίτι μας δεν λείπουν ποτά» ανέφερε η μητέρα της 14χρονης συμπληρώνοντας ότι το χαρτζιλίκι της μικρής ήταν μικρό και δεν της επέτρεπε να αγοράσει ποτά.

Η οικογένεια της 14χρονης είχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Μου λέγαν ότι είναι τουαλέτα το παιδί και το παιδί ήταν νεκρό [...] Ξανάπαιρνα στο κινητό και στο τέλος το έπιασε η φίλη της και μου είπε ότι το παιδί το πήγαιναν στο νοσοκομείο. Εγώ όταν έφτασα εκεί το παιδί ήταν νεκρό» είχε καταγγείλει η μητέρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ