Αποτελεσματικότερη φύλαξη ζητούν Δικαστές και Εισαγγελείς- Μετά την πυρπόληση ΙΧ στην Ευελπίδων

Αποτελεσματικότερη φύλαξη ζητούν Δικαστές και Εισαγγελείς- Μετά την πυρπόληση ΙΧ στην Ευελπίδων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη της αποτελεσματικότερης φύλαξης των δικαστικών μεγάρων τονίζουν Δικαστές και Εισαγγελείς, μετά την πυρπόληση αυτοκινήτων στην Ευελπίδων.

Η εμπρηστική επίθεση έγινε λίγο πριν από τη 01:00, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες μπήκαν στον προαύλιο χώρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην πρώην σχολή Ευελπίδων και πυρπόλησαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, «από οποιονδήποτε και αν εκπορεύονται και από οποιονδήποτε και αν εμπνέονται», αναφέρει σε ανακοίνωση η πλειοψηφία των εννέα μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Χαρακτηρίζουν την επίθεση «εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου» και επαναλαμβάνουν «την ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστικών μεγάρων και της ασφάλειας των πολιτών, δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης, χρέος το οποίο η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώνει διαρκώς».

«Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί συνεχίζουμε το έργο μας αταλάντευτοι», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι: Χρήστος Νάστας Πρόεδρος Εφετών, Νίκος Σαλάτας Εφέτης, Στάθης Βεργώνης Αντεισαγγελέας Εφετών, Μαργαρίτα Στενιώτη Εφέτης, Γρηγόρης Κομπολίτης Ειρηνοδίκης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης Πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημήτρης Φούκας Πρόεδρος Πρωτοδικών, Ελευθερία Κώνστα Εφέτης και Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Εφέτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM