Σύψας: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία - Τι είπε για τα γυμναστήρια

Σύψας: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία - Τι είπε για τα γυμναστήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το μείζον ζήτημα των δημοτικών σχολείων και το αν θα ανοίξουν ή όχι τοποθετήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Νίκος Σύψας τονίζοντας ότι ώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία.

Αύριο θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές, δήλωσε στο Open ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Σύψας είπε ότι τίθεται μεγάλο θέμα, καθώς είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη και από τα τελευταία που πρέπει να ανοίξουν. Γίνονται ακόμα συζητήσεις για την καταληκτική ημερομηνία ανοίγματός τους, ανέφερε.

Ο κίνδυνος για τα εισαγόμενα κρούσματα

Ο κίνδυνος των εισαγόμενων κρουσμάτων υπάρχει, μιας και δεν θα γίνονται τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες πριν έρθουν στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Νίκος Σύψας, ενώ πρόσθεσε ότι: «θεωρώ ότι θα περάσουμε το καλοκαίρι χωρίς κρούσματα, θα αντιμετωπίσουμε σποραδικά κρούσματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε επαρκώς».

«Θα γίνεται τεστ. Αν έρχεται ο επισκέπτης από ενδημική χώρα θα κάνουμε περισσότερα τεστ. Όταν μεταβεί στον τόπο που θα κάνει διακοπές, θα υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα. Θα γίνεται άμεσα τεστ αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα και θα απομονώνεται αμέσως. Στη συνέχεια θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση».

Δεν θα διστάσουμε να σταματήσουμε τον τουρισμό, αν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και τα πράγματα δεν πάνε καλά, τόνισε. Όσον αφορά στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, για το οποίο υπάρχει ανησυχία, ανέφερε: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ο έβδομος κορονοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά».

Για τις πισίνες είπε: «Με τα μέτρα που έχουν παρθεί εξασφαλίζεται η απόσταση των δύο μέτρων. Δεν μας ενδιαφέρει το νερό. Τα τετραγωνικά μας ενδιαφέρουν. Η επίβλεψη θα επαφίεται στον ιδιοκτήτη της πισίνας. Η οδηγία είναι να υπάρχει υπάλληλος που θα επιβλέπει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην πισίνα. Ο ιός δεν ταξιδεύει στο νερό είτε είναι χλωριωμένο είτε είναι της θάλασσας». Αναφερόμενος προς πάσα κατεύθυνση για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι «για ένα με δύο χρόνια θα τηρούμε αποστάσεις. Να το συνηθίσουμε».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ