Ευαγγελισμός: Ο πρόεδρος των εργαζομένων διαψεύδει ρεπορτάζ για 96 γιατρούς-νοσηλευτές σε καραντίνα

Ευαγγελισμός: Ο πρόεδρος των εργαζομένων διαψεύδει ρεπορτάζ για 96 γιατρούς-νοσηλευτές σε καραντίνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το μεσημέρι, το κρατικό κανάλι μετέδωσε πως έχουν μπει σε καραντίνα 96 εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», αφού ήρθαν σε επαφή με ασθενή με κορωνοϊό, αλλά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας, διέψευσε μερικές ώρες αργότερα το ρεπορτάζ.

Το κρατικό κανάλι είχε επικαλεστεί πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 96 γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν σε καραντίνα μίας εβδομάδας, όπως προβλέπεται για τους υγειονομικούς, και ότι ανάμεσά τους δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιώρας απέδωσε το ρεπορτάζ σε «λανθασμένη ανακοίνωση». Ο επεμβατικός καρδιολόγος εικάζει πως έγινε κάποιο λάθος με νούμερα που δόθηκαν και «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό».


«Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνονται τακτικά τεστ ανά τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε όσους υγειονομικούς βρίσκονται στις επικίνδυνες ζώνες, ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο», σχολίασε.
 

Συναγερμός ωστόσο έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ελπίς», καθώς διαπιστώθηκε ότι 3 γιατροί, 1 νοσηλεύτρια και 2 ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Παράλληλα, άλλοι 25 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών.

Πριν από μία εβδομάδα, ασθενής εισήχθη στη Β' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Το πρώτο τεστ που έγινε στον εν λόγω ασθενή ήταν αρνητικό και εκείνος μεταφέρθηκε στη Β' Χειρουργική κλινική, όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλα παθολογικά περιστατικά. Όμως, έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα και σε δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM