Στην επαναφορά των λειτουργιών στις εκκλησίες από τις 17 Μαΐου, τα μέτρα προστασίας καθώς και το ζήτημα της θείας κοινωνίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Φιλίπων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ Στέφανος.

 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, και αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης του ιού με τη θεία μετάληψη, τόνισε πως «το θέμα με την θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο».

 

«Το θέμα βρίσκεται μόνο σε κάποιους, μέσα στο μυαλό τους» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Φιλίππων και πρόσθεσε ότι: «τα επιστημονικά δεδομένα δεν μας είπαν ούτε για κουτάλια, ούτε για πιρούνια, ούτε για ποτήρια, ούτε για τίποτα άλλο».

 

«Ο Χριστός που είναι μέσα στο άγιο ποτήριο, δεν μπορεί να επιτρέψει το θάνατο», συμπλήρωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «άλλο συνωστισμός, άλλο τα σταγονίδια και ότι ακριβώς εκπέμπεται από αυτές τις υποθέσεις και άλλο η συμμετοχή στη θεία κοινωνία και αυτά τα μυστήρια».

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, αναφερόμενος στις εικόνες και όσους τις φιλούν, τόνισε πως «υπάρχει κάποιος που σκουπίζει την εικόνα και βάζει οινόπνευμα. Τώρα αυτή η μέριμνα έχει ενταθεί» υποστηρίζοντας πως «δεν είμαστε εμείς η αστυνόμευση της εκκλησίας, για να πούμε τι θα κάνει ο καθένας».

 

Ως προς τα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες και τον έλεγχο προσέλευσης στους ναούς για αποφυγή τυχόν συνωστισμού, εξήγησε πως «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα τηρούνται όλα αυτά τα πράγματα, οι αποστάσεις, οι καταστάσεις. Συνολικά, όλα αυτά (ς.ς. τα μέτρα), όπως υφίστανται, είναι τακτοποιημένα», σημειώνοντας πως «θα βλέπουμε πόσοι είναι μέσα. Είναι λίγο "αστυνομικό" το μέσο αυτό, να ελέγχουμε ο ένας τον άλλο, αλλά υφίσταται το πρόβλημα συνωστισμού».

 

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr