Ανώγεια: Οι καταθέσεις του 29χρονου και του τραυματία μάρτυρα - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία

Ανώγεια: Οι καταθέσεις του 29χρονου και του τραυματία μάρτυρα - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία Facebook Twitter
0

Υπό δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο φερόμενο ως δολοφόνο του πατέρα του, στην αιματηρή συμπλοκή στα Ανώγεια.

Ο 29χρονος που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή στις 12:00 την Τετάρτη, είπε στον εισαγγελέα ότι θόλωσε, δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος έπεσε νεκρός.

Στην ένοπλη αντιπαράθεση τραυματίστηκε στο πόδι άλλος ένας άνθρωπος, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο σημείο τυχαί, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη σύγκρουση των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο τραυματίας, ενώ οδηγούσε, είδε μια αναμπουμπούλα και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε, άκουσε πυροβολισμό και ένιωσε έναν πόνο στο αριστερό του πόδι: «Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά απο μια ώρα ξύπνησα σε φορείο στο Κέντρο Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20 με 30 άτομα και πως δεν θυμάται ποιος πυροβόλησε.

Ανώγεια: Οι καταθέσεις του 29χρονου και του τραυματία μάρτυρα - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία Facebook Twitter
protothema.gr

Η κατάθεση του 29χρονου

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου περιγράφει στην κατάθεσή του και ο κατηγορούμενος: 

«Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε "Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε" και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικεία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου. Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πληθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στη καρότσα του οχήματος του Εμμανουήλ Νταγιάντα, ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα, σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νταγιάντα, δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο μου προς το μέρος του». 

Ανώγεια: Οι καταθέσεις του 29χρονου και του τραυματία μάρτυρα - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία Facebook Twitter
protothema.gr

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το αν είχε διαφορές με το θύμα, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ωστόσο πως υπήρχαν διαφορές μεταξύ του πατέρα του και του θύματος για κτηματικά θέματα.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM