Ανώγεια: «Θόλωσα και πυροβόλησα», είπε ο 29χρονος- Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ανώγεια: «Θόλωσα και πυροβόλησα», είπε ο 29χρονος- Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 29χρονος, γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο φερόμενο ως δολοφόνο του πατέρα του, στην αιματηρή συμπλοκή στα Ανώγεια.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια Ρεθύμνου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή στις 12:00 την Τετάρτη. Στον εισαγγελέα, ο 29χρονος είπε ότι θόλωσε, δεν έβλεπε τίποτα μπροστά του και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος έπεσε νεκρός.

«Eνώ βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι ο Γιώργος Ξυλούρης. Ήρθε προς το μέρος μου αγριεμένος. Όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα μου. Ζήτησα να μάθω τον λόγο και αυτός μου απάντησε «ρουφιάνος είναι» και «είστε γκεσταμπίτες» και με έσπρωξε. Τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και αυτός έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων», περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 29χρονος, σύμφωνα με την «Καθημερινή».


Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και περιέγραψε στους γονείς του τι συνέβη. «Πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου το οποίο είχε φυλαγμένο στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος και δίπλα του πεσμένος ο Ξυλούρης κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Επιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια τρύπα στο στήθος. Υπέθεσα ότι είναι νεκρός και θόλωσα. Αρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς», είπε ακόμη ο 29χρονος, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Τι είπε ο δικηγόρος του 29χρονου 

Αναφερόμενος στον βασικό κορμό των γεγονότων, όπως αυτά φαίνονται από τη δικογραφία, ο δικηγόρος του 29χρονου, Δ. Βέρας, δήλωσε: «Υπάρχει μια φάση ενός συμβάντος που λαμβάνει χώρα αρχικά μπροστά από την οικία του κατηγορούμενου που εμπεριέχει έναν διαπληκτισμό μεταξύ του θανόντος συνομίληκού του και του ίδιου του κατηγορούμενου, γίνεται φραστική εμπλοκή μεταξύ τους» και σημείωσε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό συμβάν, αλλά αποτέλεσε την αφετηρία των όσων ακολούθησαν.  


«Ο θανών, ο Γιώργος Ξυλούρης, έφυγε από το συμβάν όπως έφυγε και ο κατηγορούμενος. Ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι του ο δε Ξυλούρης πήγε στο δικό του. Δυστυχώς, στη συνέχεια επέστρεψε οπλισμένος ο θανών και έξω από το σπίτι του κατηγορουμένου συναντήθηκε με τον πατέρα του κατηγορουμένου και θανόντα, Λευτέρη Καλομοίρη και εκεί πάνω σε μια συμπλοκή - γιατί ιατροδικαστικά έχει φανεί ότι έχει γρονθοκοπηθεί ο θανών ο Λ. Καλομοίρης με σκληρό χτύπημα στο πρόσωπο - πυροβολείται και θανατώνεται από τον Γ. Ξυλούρη», συνέχισε ο δικηγόρος. 

«Αυτή η σοβαρή εξέλιξη βγάζει από το σπίτι τον κατηγορούμενο που βρισκόταν στο μπάνιο. Βγαίνοντας βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα του, του Γ. Ξυλούρη από πάνω του, τη μητέρα του από δίπλα να ουρλιάζει και εκεί σε κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού, "ένα σεντόνι" όπως έλεγε ο ίδιος, "δεν έβλεπα τίποτα" αδειάζει το πιστόλι που κρατούσε πάνω στον Γ. Ξυλούρη», δήλωσε ακόμη ο κ. Βέρας. 

Από τη συλλογή των καλύκων, που δείχνουν ότι υπήρχαν δυο όπλα, έπεσαν 7 πυροβολισμοί από το ένα όπλο και δυο από το άλλο.

«Θρηνούμε και τις δύο ψυχές»

Το μεσημέρι της Δευτέρας κηδεύτηκε και το δεύτερο θύμα της αιματηρής συμπλοκής που έγινε το Σάββατο στα Ανώγεια, ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης. Την Κυριακή είχε γίνει η κηδεία του 30χρονου.

«Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», ήταν τα λόγια της κόρης του 63χρονου στον επικήδειο.

Όπως χθες στην κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου, έτσι και σήμερα στην κηδεία του 63χρονου, επικράτησε ηρεμία χωρίς να σημειωθούν παρεκτροπες και εντάσεις. Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου όχι στο σπίτι που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από εκείνο του 30χρονου, αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία στα Ανώγεια.

Με πληροφορίες από flashnews.gr, ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM