Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία - Με μέτρα η Θεία Λειτουργία

Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία - Με μέτρα η Θεία Λειτουργία Facebook Twitter
0

Στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, όπως ενημέρωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β'1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 3.5.2020.

O πρωθυπουργός είχε αναφερθεί νωρίτερα σε αυτή την απόφαση λέγοντας πως «από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία», και πρόσθεσε πως «από την Κυριακή 11 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες».

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, έκανε λόγο για αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ