Σε τρεις φάσεις η ώρα προσέλευσης στο Δημόσιο - Κλειστά ΚΑΠΗ, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Σε τρεις φάσεις η ώρα προσέλευσης στο Δημόσιο - Κλειστά ΚΑΠΗ, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Σε τρεις φάσεις η προσέλευση στο Δημόσιο
0

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και την ώρα προσέλευσης των εργαζομένων στο δημόσιο μετά και την ενημέρωση για την άρση των μέτρων έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συνεχίζεται η εξ αποστάσεως και η εκ περιτροπής εργασίας στο Δημόσιο.

Ωστόσο, για την αποφυγή συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να είναι έγκυρη η προσέλευση των εργαζομένων, αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις: στις 7, 8 και 9 το πρωί. Αναλυτικά το σχέδιο μετακίνησης των ΜΜΜ ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφ. Μεταφορών, κ. Κεφαλογιάννης.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την ισοκατανομή του προσωπικού σε κάθε μια από αυτές τις 3 ζώνες προσέλευσης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία και διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής. Όταν θα ανοίξουν τα γυμνάσια, τα δημοτικά και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, με εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα μειώνονται οι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού.

Επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου ενώ δεν αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το δημόσιο. «Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή απομακρυσμένη εξυπηρέτηση – όπως για παράδειγμα μέσω της πύλης gov. gr-, αυτή συνεχίζει να γίνεται αποκλειστικά με προκαθορισμένο ραντεβού» επισήμανε.

«Εξακολουθούμε και ενθαρρύνουμε τη χρήση των νέων δυνατοτήτων ψηφιακής διακυβέρνησης και της δυνατότητας εξυπηρέτησης όλων των πολιτών από τα ΚΕΠ, μέσω αποστολής εγγράφων με ταχυμεταφορά.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι κάτι, που θα παραμείνει και μετά την πανδημία.

Επιπλέον, σχετικά με τις δομές των δήμων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί:

- Τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας παραμένουν κλειστές και θα παραμείνουν μέχρι νεότερης ανακοίνωσης. Η επαναλειτουργία τους θα καθοριστεί με βάση την επιδημιολογική εξέλιξη.

- Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) θα παραμείνουν κλειστά και η επαναλειτουργία τους θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, πάντα σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη.

- Σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως είναι τα ανοιχτά γήπεδα) ανοίγουν και με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων μπορούν να υποδεχτούν τους αθλούμενους. Αντιθέτως, δεν θα λειτουργούν, μέχρι να υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση, τα κλειστά γυμναστήρια.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι παιδικές χαρές, η επαναλειτουργία των οποίων θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ