Κορωνοϊός: Αυτοψία της Αρχής Διαφάνειας στην κλινική στο Περιστέρι

Κορωνοϊός: Αυτοψία της Αρχής Διαφάνειας στην κλινική στο Περιστέρι Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Αυτοψία της Αρχής Διαφάνειας στην κλινική στο Περιστέρι (Eurokinissi)
0

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έρευνα από την Εισαγγελία έχει διαταχθεί και για την κλινική στο Ελληνικό όπου επίσης εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοιού.

Νωρίτερα στην κλινική στο Περιστέρι μετέβη και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε λόγο για 37 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό βρέθηκε την Παρασκευή στην κλινική για την οποία ο εισαγγελέας έχει ήδη δώσει εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και για την κλινική στη Γλυφάδα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην κλινική στο Περιστέρι μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας.

«Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, τους είδα. Πρέπει να τους παρακολουθήσουμε στενά τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό, πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο», συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM