Η δήμαρχος Κέρκυρας απαντά για την παρουσία της σε εκκλησία: «Ζητώ συγγνώμη»

Η δήμαρχος Κέρκυρας απαντά για την παρουσία της σε εκκλησία: «Ζητώ συγγνώμη» Facebook Twitter
1

Μετανιωμένη εμφανίστηκε η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την παρουσία της στην εκκλησία, αψηφώντας τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή της, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι προσήλθε στον ιερό Ναό χωρίς να παραβιάσει κάποια πόρτα, ενώ διευκρινίζει πως παρέμεινε «τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου» και μετά αποχώρησε.

Επίσης διαψεύδει πως ήταν παρούσα στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και πως μετείχε της Θείας Κοινωνίας. 

Η δήμαρχος Κέρκυρας απαντά για την παρουσία της σε εκκλησία: «Ζητώ συγγνώμη» Facebook Twitter

«Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου», αναφέρει η Μερόπη Υδραίου, σημειώνοντας πως «Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μερόπης Υδραίου:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων. Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.

Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.

Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα. Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.

Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου.

Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν είχεσ ίχνος ευθιξίας ή συναίσθησης της ευθύνης σου προς στους συμπολίτες σου θα είχες παραιτηθεί. Ως δημόσιος λειτουργός είναι υποχρέωση σου να ακολουθείς νόμους/κανονισμούς/δεν-ξέρω-κι-εγώ-τι, ειδικά στην παρούσα κατάσταση. Αν θεωρείς πως είσαι υπεράνω νόμων και κανόνων τότε δεν αξίζεις να είσαι σε τέτοια θέση...