Απαγόρευση κυκλοφορίας: Βίντεο με τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Αττικής

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Βίντεο με τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Αττικής Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα
0

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία στα διόδια της Αττικής, σε Αφίδνες και Ελευσίνα. 

Από το πρωί, στα διόδια, οι αστυνομικοί σταματούν τους οδηγούς και τους ζητούν το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης.  Σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον που δεν το έχει τα απαραίτητα έντυπα ή η δικαιολογία του δεν είναι πειστική τον οδηγούν στο βανάκι της αστυνομίας όπου και επιβάλουν πρόστιμο.

 


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί είκοσι παραβάσεις ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός οδηγού, ο οποίος είχε άλλα δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητο, και του επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, δηλαδή 150 ευρώ για κάθε άτομο και όπως αναμενόταν επέστρεψε και στην Αθήνα καθώς δεν του επιτράπηκε να συνεχίσει τη διαδρομή. 

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα υπάρχουν σημεία ελέγχου στα διόδια και στις εθνικές οδούς, τους παραδρόμους τους και τις εθνικές περιφερειακές οδούς, προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση σε εξοχικά και χωριά ενόψει Πάσχα. «Το πρόστιμο, σε όσους διαπιστωθεί ότι η προσπάθεια μετακίνησης εκτός νομού κατοικίας γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, θα διπλασιάζεται», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες και ο οδηγός θα υποχρεώνεται να επιστρέψει.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Βίντεο με τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια της Αττικής Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα

Παράλληλα βαρύ πρόστιμο θα επιβάλλεται και σε όσους εργοδότες δίνουν βεβαιώσεις μετακίνησης σε άτομα που δεν απασχολούν. «Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, δηλαδή 10.500 ευρώ. Και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 
 


Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM