Χαρδαλιάς: Μπλόκα στα διόδια, πρόστιμα 300€ και αφαίρεση πινακίδων για όσους φύγουν σε χωριά και εξοχικά

Χαρδαλιάς: Μπλόκα στα διόδια, πρόστιμα 300€ και αφαίρεση πινακίδων για όσους φύγουν σε χωριά και εξοχικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Αυστηροποίηση των μέτρων, προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις σε χωριά και εξοχικά, ενόψει των ημερών του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το πρόστιμο, σε όσους διαπιστωθεί ότι η προσπάθεια μετακίνησης εκτός νομού κατοικίας γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, θα διπλασιάζεται», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες και ο οδηγός θα υποχρεώνεται να επιστρέψει.

«Όσοι φαντάζονται ότι θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους και θα εξαντλήσουν την ευρηματικότητά τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε ότι από τις 18:00 σήμερα υπάρχουν σημεία ελέγχου μετακινήσεων όλων των οχημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

«Από τις 6 μ.μ. σήμερα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές σε εθνικές οδούς, παραδρόμους, περιφερειακούς δρόμους θα υπάρχουν σημεία ελέγχου μετακινήσεων όλων των οχημάτων, σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Το λιμενικό θα κάνει αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμιακούς σταθμούς», συμπλήρωσε.

«Κανένα εισιτήριο χωρίς Ε1»

Σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων, με βάση τη δήλωση Ε1, και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαίρεση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και του προσωπικού κρίσιμων υποδομών του κράτους, μόνο για σκοπούς εκπλήρωσης καθήκοντος.

«Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδοθεί, καμία επιβίβαση δεν θα γίνει χωρίς τη δήλωση Ε1 ή ειδική βεβαίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναστολή μετακινήσεων στα νησιά

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται έως τις 27 Απριλίου η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά.

«Εξαίρεση θα γίνεται για τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους, όπως και των κατοίκων μικρών νησιών προς μεγαλύτερα, εντός του ίδιου δήμου, για τις περιπτώσεις που καλύπτονται μόνο για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις Β1, Β2 και Β3. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να πάνε στη Ρόδο, αλλά όχι οι κάτοικοι της Ρόδου στη Σύμη», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ