ΟΑΕΔ: Παράταση στη αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας λόγω κορωνοϊού

ΟΑΕΔ: Παράταση στη αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Παράταση από τον ΟΑΕΔ στην αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας λόγω κορωνοϊού. (Eurokinissi)
0

Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Η αυτόματη ανανέωση μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ αποσκοπεί στη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Με αυτόν τον τρόπο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.


Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου η διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

Παράλληλα, ήδη από χθες οι άνεργοι μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM