Κεραμέως: Μεγάλη Εβδομάδα με κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία και εκκλησίες χωρίς πιστούς

Κεραμέως: Μεγάλη Εβδομάδα με κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία και εκκλησίες χωρίς πιστούς Facebook Twitter
0

Oι λειτουργίες σε εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, «μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μετά τις 11 Απριλίου θα εκδοθεί και νέα απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι η λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.« Δεν θα επιτρέπονται πιστοί» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως δεν θα μπορεί να γίνει κάποια λειτουργία σε ανοιχτό χώρο με περιορισμένο αριθμό πιστών.

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων και Υγείας, η μόνη τροποποίηση με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αφορά την προσθήκη δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης των λειτουργιών από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει τη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος, με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχουν ζητήσει να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη θεία λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει επίσης η Ιερά Σύνοδος με θέμα το Πάσχα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM