Κορωνοϊός-Κοντοζαμάνης: Υπάρχει επάρκεια κλινών και υλικών, αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη

Κορωνοϊός-Κοντοζαμάνης: Υπάρχει επάρκεια κλινών και υλικών, αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη Facebook Twitter
EPA
0

Υπάρχει επάρκεια κλινών, αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ απάντησε και στο αν υπάρχει έλλειψη υλικών απαραίτητων στη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται η επίταξη ακόμη και ιδιωτικών μονάδων υγείας. Το έχουμε προβλέψει και αν χρειαστεί θα το κάνουμε σε επόμενη φάση της νόσου», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Στο δημόσιο σύστημα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 3.100 κλίνες για τη νοσηλεία των ήπιων και μέτριων περιστατικών και 215 ΜΕΘ. Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να ανοίξουμε 75 νέες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σε αυτή τη φάση υπάρχει επάρκεια κλινών, τόσο απλών όσο και σε ΜΕΘ. Εφόσον χρειαστεί, θα γίνει επίταξη», συμπλήρωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, συμπληρώνοντας ότι αυτό περιλαμβάνει και ιδιώτες γιατρούς για κατ'οίκον επισκέψεις. Χθες, με ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ

Ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει και επάρκεια υλικών. «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η παγκόσμια ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα της χώρας, το σύστημα είχε επάρκεια. Μέρα με τη μέρα έμπαιναν καινούρια υλικά. Έχουμε προβεί σε παραγγελίες, έρχονται υλικά. Αυτή τη στιγμή επαρκούν αυτά που διαθέτουμε. Η χρήση πρέπει να γίνεται ορθολογικά, για να μην έχουμε ελλείψεις στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Συνεχίζεται η θεραπεία καρκινοπαθών

Σε ό,τι αφορά τους καρκινοπαθείς, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες να συνεχίζεται η θεραπεία τους, όπως και τα χειρουργεία για αυτούς τους ασθενείς.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος για 500 κινητές μονάδες που θα κάνουν ελέγχους. «Ήδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέπτονται διάφορες περιοχές και λαμβάνουν δείγματα για τους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ