Από επισκέπτη που μετέβη πρόσφατα στο νησί της Καρπάθου, μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στην νοσοκόμα που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

 

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από τη σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου. «Ιχνηλατώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κάρπαθο, η Επιστημονική Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου επιβεβαιώνει ότι ο φορέας προέρχεται από τους τελευταίους επισκέπτες στο νησί μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα νησιά της Δωδεκανήσου, σε νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Καρπάθου. Όπως ανακοίνωσε επισήμως η διοικούσα επιτροπή του κέντρου υγείας, «στο νησί μας καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ». Η ασθενής, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι, με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νοσηλεύτρια δεν ταξίδεψε εκτός Καρπάθου το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

 

«Προβλέπουμε μία πολύ δύσκολη και ανησυχητική συνέχεια, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων όσοι επισκέφθηκαν το νησί μας τελευταία, να παραμείνουν σε καραντίνα,σεβόμενοι την Υγεία των Καρπαθίων», συνεχίζει προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο νησί μας θα εξαρτηθεί από όλους μας. 

 

«Όλοι μας θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε γύρω μας» καταλήγει η ανακοίνωση από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου. 

 

Με πληροφορίες από: Εφημερίδα Ροδιακή/ΑΠΕ-ΜΠΕ