Κορωνoϊός: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από τα Σώματα Ασφαλείας - Τι περιλαμβάνουν

Κορωνoϊός: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από τα Σώματα Ασφαλείας - Τι περιλαμβάνουν Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Τα επιτελεία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών τους σε περίπτωση εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην Πυροσβεστική, η ηγεσία προχώρησε το Σάββατο σε αποχαρακτηρισμό του απόρρητου σχεδίου «Σαμψών» για την περίπτωση πανδημίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο αρχηγός του σώματος εξέδωσε διαταγή με σαφείς οδηγίες για το πώς θα πρέπει στο εξής να βγαίνουν οι βάρδιες ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυροσβεστικοί σταθμοί και ειδικές υπηρεσίες να τεθούν εκτός λειτουργίας από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι αποφασίστηκε, σε έκτακτο συμβούλιο, να μειωθεί στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τα οχήματα και τα πληρώματα κάθε πυροσβεστικού σταθμού και το πλεονάζον προσωπικό να τεθεί σε εφεδρεία. Έτσι, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα, το προσωπικό θα αντικατασταθεί από τα στελέχη της υπηρεσίας σε εφεδρεία. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής ενώ αποφασίστηκε και η διεύρυνση του ωραρίου. 

Αντίθετα, σε υπηρεσίες ΕΛ.ΑΣ. όπως είναι η Άμεση Δράση δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη, λόγω φόρτου εργασίας, για μείωση των περιπολιών. Στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δόθηκε εντολή να ξεκινούν τμηματικά τη βάρδιά τους για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Πολλές υπηρεσίες, (γραφεία διαβατηρίων, διεύθυνση Αλλοδαπών) θα εξυπηρετούν τους πολίτες είτε κατόπιν ραντεβού ή μέσω τηλεφώνου ή email, ενώ οι ενστάσεις για την επιστροφή πινακίδων και οι αιτήσεις για αντίγραφα συμβάντων χορηγούνται μόνο στο ισόγειο της ΓΑΔΑ.

Το Λιμενικό Σώμα εξετάζει το ενδεχόμενο λιμεναρχεία και υπηρεσίες να δουλεύουν στο εξής με προσωπικό ασφαλείας, ούτως ώστε το σώμα να διασφαλίσει ένα σταθερό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ακόμη και εάν υπάρξει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των στελεχών του.

Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ