Ρουβίκωνας: Έφοδος στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση

Ρουβίκωνας: Έφοδος στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ρουβίκωνας
2

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Κατά την παρέμβασή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια.  «Για μία ακόμα φορά είδαμε να ξαναπαίζεται ίδια κι απαράλλαχτα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, το ίδιο κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο» αναφέρει ο Ρουβίκωνας σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μεσομακροπρόθεσμα κατά 3 χρόνια σε σχέση με σήμερα και αύξηση της τάξης του 20% των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, ενώ δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης δήλωνε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα υπάρξει "γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών"».

«Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις που τόσο συχνά δίνονται, εδώ και χρόνια έχουν πάψει να πείθουν τον οποιονδήποτε εκτός ίσως από τα στενά κομματικά ακροατήρια που προσδοκούν ότι θα έρθει και η δική τους σειρά να γλείψουν τα κόκκαλα από το μεγάλο φαγοπότι. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης το αύριο φαντάζει χειρότερο από το σήμερα και το σήμερα είναι χειρότερο από το χτές», αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

«Η μόνη πιθανή διέξοδος είναι ο δρόμος του αγώνα, είναι να σπάσει ο δρόμος της παραίτησης, είναι να νικηθεί ο φόβος που μας κρατάει δέσμιους των επαγγελματιών του ψέματος και της αρπαχτής», καταλήγει. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι αναρχικοί έκαναν διαμαρτυρία για τα όρια συνταξιοδότησης.Αναρχικοί που ενδιαφέρονται για το ασφαλιστικό πρώτη φορά βλέπω. Πρέπει να είναι ελληνικό φαινόμενο, όπως αναρχικοί που ζωγραφίζουν σφυροδρέπανα.