Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό: Κλείνουν σχολεία και κινηματογράφοι σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό: Κλείνουν σχολεία και κινηματογράφοι σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα Facebook Twitter
1

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε λήψη έκτακτων μέτρων μετά το ένατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. 

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας κλείνουν για 48 ώρες σχολεία, αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι και θέατρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο. Για το ίδιο διάστημα αναστέλλονται όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το ένατο κρούσμα στη χώρα μας, και πρώτο στην Πάτρα, είναι ένας 67χρονος άνδρας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται στην Πάτρα μετά από επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Τα μέτρα αφορούν στους συγκεκριμένους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ήταν και ο 66χρονος. Ο ασθενής νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αρχικά ο ασθενής είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας από όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας. Στις 2 Μαρτίου μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείου του Ρίου.

Αυτή στιγμή νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία, αλλά σε σταθερή κατάσταση, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Σε κατ' οίκον περιορισμό το ιατρικό προσωπικό

Συνολικά, 20 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό: 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η ιχνηλάτηση των επαφών του είναι σε εξέλιξη και σε πρώτη φάση εξετάζονται τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην ίδια εκδρομή. 

Εν τω μεταξύ, σε αυστηρή κατ' οίκον απομόνωση τέθηκε σήμερα και η οικογένεια του 7ου κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον άνδρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, που είχε ανιχνευτεί θετικός στον κοροναϊό, αλλά εμφάνισε σύμπτωμα ίωσης σήμερα. Τα παιδιά του δεν παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο από την περασμένη Πέμπτη.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Κλείνοντας, ο κ.Τσιόδρας επανάλαβε την έκκληση των επιστημόνων για την τήρηση των ατομικών μέτρων πρόληψης και ιδιαίτερα των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

 
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια