Επιχείρηση μυοκτονίας έγινε νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από σωρεία καταγγελιών για ποντίκια στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας. 

 

Όπως ανακοινώθηκε, υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δημόσιου Απολυμαντηρίου προέβησαν στις 6π.μ «στη διαχείριση του αιτήματος του δήμου Αθηναίων για εφαρμογή μυοκτονίας στην Πλατεία Συντάγματος». Ο Δήμος Αθηναίων είχε ζητήσει από χθες την παρέμβαση της περιφέρειας καθώς η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δεχόταν «καθημερινά σωρεία καταγγελιών για την ύπαρξη τρωκτικών στην Πλατεία Συντάγματος». Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στην πλευρά της οδού Όθωνος.

 

Η εφαρμογή μυοκτονίας έγινε από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας σε συνεργασία με υπάλληλους του Δήμου Αθηναίων και θα επαναληφθεί το προσεχές διάστημα. Ενδεικτικά των προβλημάτων είναι και τα περσινά στοιχεία καθώς, μέσα στο 2019, η περιφέρεια Αττικής είχε παρέμβει σε 430 κτίρια και σημεία στον κεντρικό τομέα. 

 

«Η Περιφέρεια Αττικής, ενήργησε άμεσα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.