ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας - Ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα στην Ιταλία

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας - Ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα στην Ιταλία Facebook Twitter
2

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου.

Μάλιστα στις 7 το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη όπου θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα, με τον μηχανισμό του υπουργείου να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση όπως αναφέρουν πηγές του.

«Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια. Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο "Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)"», αναφέρεται σε σημερινή ενημέρωση του υπουργείου προς στον Τύπο.

Την ίδια στιγμή, αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.

Αυτό είναι σημαντικό καθώς με τα νεότερα δεδομένα επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί.

Κατά καιρούς οι επιστήμονες που εκπροσωπούν το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας, έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊού και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο πάντως για τους επιστήμονες είναι πόσο γρήγορα θα εντοπιστεί και θα απομονωθεί.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει για μια ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το οτι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για τον ιο είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν υπάρχει ούτε συντονισμός ούτε καμία ενημέρωση των γιατρών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από το υπουργείο, αν υπάρχει μάλλον είναι κάπου κρυμένη σε κάποιο χαοτικό σάητ του υπουργείου. Με αυτό που λέτε φαίνεται πώς όλα τα κέντρα υγείας είναι προετοιμασμένα για τυχόν εμφάνιση κρούσματος ενώ γνωρίζω από κοντινό μου πρόσωπο γενικό γιατρό πώς δεν υπάρχει κανένας συντονισμός, και καμία ενημέρωση προς τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ οι οποίοι δέχονται καθημερινά εκατοντάδες κόσμο, πολλοί με συμπτώματα γρίπης που θα μπορούσε να είναι ο νέος ιος. Ένας άνθρωπος πήγε στα επείγοντα στην Ιταλία και κόλλησε δεκάδες άλλους μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί και νοσηλευτές. Αν νομίζεται οτι δεν θα γίνει αυτό στην Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου. Έτσι πώς το γράφεται επίσης φαίνεται πως οποιοσδήποτε μπορεί να έχει τον ιο μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε κέντρο και νοσοκομείο διότι είναι προετοιμασμένοι. Τα περισσότερα δεν έχουν ιδέα. Κι αν είναι ξένοι και δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Κίνα? Το υπουργείο δεν παίρνει μέτρα να προστατεύσει τους ίδιους τους γιατρούς που είναι στη πρώτη γραμμή όπως οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι της πρωτοβάθμιας, που είναι πλήρως εκτεθειμένοι χωρίς να ξέρουν από πού θα τους έρθει, που ούτε μάσκες δεν βάζουν μέσα στα ιατρία, που τι να κάνουν και οι μάσκες βεβαία? Κι αν δεν ενδιαφέρονται για τους ίδιους τους γιατρούς, είναι πρακτικό το θέμα, αν αρρωστήσουν πρώτοι εκείνοι ποιός θα μείνει να βοηθήσει τον κόσμο όταν/αν έρθει η επιδημία? Εκτυπώνουν αφίσες για τα αεροδρόμια.
Μπορειτε να φανταστειτε τι θα συμβει στον τουρισμο φετος.αν συνεχιστει η εξαπλωση του υιου και στην υπολοιπη Ευρωπη (που λογικα θα συνεχιστει) ακομα κι αν δεν παρει τεραστιες διαστασεις; Ποιος θα ρισκαρει να μπει σε καμπινα αεροπλανου και να παει σε χωρες οπου θα μοιραστει ξενοδοχεια και εστιατορια με κατοικους κι αλλων χωρων με κινδυνο να κολησει τον υιο.αυτος και τα.παιδια του;