Δημοσκόπηση της Kapa Research για το μεταναστευτικό αποτυπώνει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά για το μεταναστευτικό.

 

Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καταγράφει τη δημοσκόπηση της Kapa Research για το μεταναστευτικό.

 

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το 65% των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για απειλή για τη χώρα ενώ 9 στους 10 κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτιμά ότι οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την περιοχή τους.

 

Προβληματισμό προκαλεί, εν τω μεταξύ, το εύρημα πως, σύμφωνα με το 30% των ερωτηθέντων, υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού που σκέφτεται να φύγει από τα νησιά μας λόγω μεταναστευτικού.

 

Από την άλλη, το 21% απαντά ότι η παρουσία των μεταναστών στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων ενώ μόλις ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι μετανάστες μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά.

 

Οι ερωτηθέντες απαντούν πως θετικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουν συμβάλει κατά σειρά: κάτοικοι, αστυνομία, Περιφέρεια ενώ απαντούν ότι δεν έχει υπάρξει βοήθεια από Ε.Ε.

 

Η έρευνα της Kapa Research διεξήχθη σε δείγμα 1.203 ατόμων από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι:

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr