Υπόθεση Βαλεντίν: Βιολογική μητέρα η γυναίκα που εμφανίστηκε, λένε οι γαλλικές Αρχές

Υπόθεση Βαλεντίν: Βιολογική μητέρα η γυναίκα που εμφανίστηκε, λένε οι γαλλικές Αρχές Facebook Twitter
0

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η γυναίκα που εμφανίστηκε χθες, Τετάρτη, στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν, είναι η βιολογική μητέρα της επτάχρονης Βαλεντίν - που εντοπίστηκε χθες στη Γαλλία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cnn.gr, οι γαλλικές αρχές έστειλαν πριν από λίγο επίσημη ενημέρωση στις ελληνικές αρχές για τα αποτελέσματα της ερευνάς τους σχετικά με την εξέταση της γυναίκας και όπως αναφέρουν, από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί, διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η μικρή Βαλεντίν απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.

Στο έγγραφό τους οι Γάλλοι κάνουν ειδική αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, αναφέροντας ότι είναι πολύ χαρούμενο, ευτυχισμένο και υγιές.

Όπως μάλιστα αναφέρουν, η γυναίκα είναι στη Γαλλία από το 2015, μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γραφτεί το παιδί σε γαλλικό σχολείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας.

Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Με πληροφορίες από CNN Greece

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ