Χιόνια και κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Χιόνια και κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από τις πρώτες κιόλας ώρες της Τετάρτης.

Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι στη Δυτική Μακεδονία. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται ακόμα και στο κέντρο της Φλώρινας, ενώ με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών.

Τα νηπιαγωγεία, ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο Δήμος, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πιο αναλυτικά, ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης και από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Την ίδια στιγμή αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας ενώ μικρή άνοδος θα σημειωθεί την Παρασκευή 07/02.

Από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ