Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής: Καλάσνικοφ και ούζι είχαν στο αυτοκίνητο οι 3 συλληφθέντες

Επιχείρηση αντιτρομοκρατικής: Καλάσνικοφ και ούζι είχαν στο αυτοκίνητο οι 3 συλληφθέντες Facebook Twitter
Βαρύ οπλισμός είχαν οι 3 που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
5

Βαρύ οπλισμό- μεταξύ άλλων καλάσνικοφ και «ούζι»- μετέφεραν με κλεμμένο αυτοκίνητο ο άνδρας και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τα ξημερώματα.


Ο άνδρας που συνελήφθη κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.


Στο κλεμμένο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας παρακολουθούσαν τους τρεις συλληφθέντες και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, ενώ το όχημα κινούνταν προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.


Ποιοι είναι οι 3 συλληφθέντες


Οι τρεις που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι ο 32χρονος «τοξοβόλος του Συντάγματος», μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου.

Έρευνα γίνεται σε σπίτι στο οποίο έμενε ο 32χρονος μαζί με την 26χρονη φίλη του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική. Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.


Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ